Daha Temiz Bir Deniz Ve Çevre İçin Mavi Kart Uygulaması Başladı.

Motorlu deniz taşıtı atıklarının alımı ve dijital olarak takibi için hazırlanan bir sistem olan Mavi Kart uygulaması Çanakkale Belediyesi Yat Limanı’nda başladı.

Çanakkale bölgesinde bir ilk olan Mavi Kart Uygulaması ile bugüne kadar “Ek-5 Atık Bildirim Formu” ile işletilen sürecin daha kolay ve hızlı olarak yürütülmesi sağlanacak. Bilgiler çevrimiçi olarak daha güvenli bir ortamda tutulacak ve ihtiyaç halinde anında erişim mümkün olacak. Atık alımı ve bildirimi, hem atık alım tesisleri hem de Mavi Kart sahipleri için saniyeler içinde tamamlanabilecek.

Uygulamanın başlaması ile birlikte Mavi Kart, Çanakkale Belediyesi Yat Limanı’nda görevli personelden veya Mavi Kart Atık Alım Sistemi bulunan tüm marinalardan temin edilebilir.

Mavi Kart uygulamasına ilişkin mevzuatın düzenlenmesi, işletilmesi ve denetimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkisinde olup, Mavi Kartların tedarik noktası, aynı zamanda atık alım noktası da olan marina, liman ve balıkçı barınaklarıdır. Mavi Kart kullanıcıları, Mavi Kart Genelgesi kapsamında tanımlanan motorlu deniz taşıtları sahipleridir.

 

Yat Limanında Temizlik Çalışması…

Çanakkale Belediyesi Yat Limanında dalgıçlar tarafından deniz temizliği çalışması gerçekleştirildi.

Çanakkale Belediyesi İtfaiyesi, Yat Limanı Personeli, deniz polisi ve gönüllüler tarafından gerçekleştirilen temizlik çalışmasına Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Derya Can da destek verdi. Temizlik çalışması öncesinde Yat Limanını ziyaret eden Başkan Gökhan, temizlik çalışması hakkında bilgi alırken, limanda incelemelerde bulundu. Ardından dalgıçlar denize dalarak dip temizliği çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, kısa süre içerisinde cam, metal, pet şişe gibi atıkların yoğunlukta olduğu çok sayıda atığı karaya çıkardı.

 

 

 

Yat Limanında Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi…

 

Yat Limanı Amirliği ve Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla kordon boyunda bulunan Çanakkale Belediyesi Yat Limanında yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Belediye Yat Limanında oluşabilecek herhangi bir yangına anında müdahale ederek can ve mal kaybının önlenmesi amacı ile gerçekleştirilen tatbikata Yat Limanı personeli ve itfaiye personeli katıldı. İtfaiye ekipleri, Yat Limanı personeline limanda ya da yatlarda çıkabilecek her hangi bir yangına nasıl müdahale edileceği konusunda bilgi verdi. Sonrasında tatbikat kapsamında ekipler, bir tekneye ve yat limanında bulunan kayalıklara yangın söndürme köpüğü ile müdahalede bulundu.

24.01.2018

 

YAT LİMANIMIZDA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ YAPILDI

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, 22 dalgıç tarafından deniz dibi temizliği yapıldı.

Çanakkale Belediyesi Yat Limanı’nda Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen temizlik etkinliğine Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti, Deniz Polisi, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Amirliği, Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) dalgıç ekibi destek verdi. Denize dalan 22 kişilik ekip, 1 saat dip temizliği yaptı. Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ın da incelediği, bir saat süren çalışmada aralarında çoğunlukla damacana, kova, cam ve pet şişe gibi katı atıkların bulunduğu çuval dolusu çöpler denizden çıkarıldı. Yapılan temizlik sonucunda geri dönüşüme gidecek atıklar ayrıştırılmış  olup diğer çöpler imha edilmiştir.